VOORDELEN VAN HET DRAGEN VAN MONDKAPJE

Gezien de hoeveelheid verkeerde informatie en verwarrende verklaringen van internationale gezondheidsinstanties, met name over het gebruik van gezichtsmondkapje, hebben we het geluk dat de inspanningen om de verspreiding van Covid-19 in Maleisi├ź te beteugelen over het algemeen goed verlopen.

Maar de weg naar het einde van deze pandemie is nog lang niet voorbij, dus het is nu niet de tijd om zelfvoldaan te zijn over het dragen van gezichtsmondkapje in het openbaar. Het beste voordeel van een gezichtsmondkapje is om te voorkomen dat mensen die Covid-19 hebben het doorgeven aan andere mensen. Als je niet ge├»nfecteerd bent, heb je nog steeds baat bij het dragen van een gezichtsmondkapje omdat het effectief is als “broncontrole”.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) definieert broncontrole als “het voorkomen van de overdracht van een infectie via de ademhalingsafscheidingen van een persoon, die worden geproduceerd bij het spreken, hoesten of niezen”. De drie gouden regels van deze pandemie om Covid-19 op afstand te houden zijn: was je handen, let op je afstand en draag een mondkapje. Vergeleken met het dragen van een gezichtsmondkapje, het schoonmaken van je mobiele telefoon of het wassen van je boodschappen bijvoorbeeld, zijn het gewoon afleiders.

www.medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl